Keresés

Miért nem lehet autótípus szerint keresni?
Ahogy azt a Hogyan keressek? aloldalon is írtuk: rengeteg típusú, különböző motorú, különböző felszereltségű, más-más piacokra gyártott autóhoz találhatsz nálunk alkatrészeket. Sokan jártunk már úgy hogy a gyártási év és típus kiválasztása után mégsem az autóhoz való alkatrészt kaptuk, de ezt szeretnénk itt elkerülni! Mivel csak gyári cikkszámokkal dolgozunk, az alkatrészek kiválasztásához a legjobb és legbiztosabb módszer ha gyári, vagy gyári alapján készült alkatrész-katalógusból választjuk ki az autóhoz pontosan megfelelőt.
Az erre szakosodott oldalakon minden elérhető, hogy pontosan a megadott jármű alkatrészeit és cikkszámait lássuk, csak azt, ami hozzá való. Toyotához a toyodiy.com oldalon, Nissanhoz a 7zap.com oldalon alvázszám alapú keresés is található, így biztosan nem lehet hibázni. Az alkatrészek kiválasztásában pedig a gyári robbantott ábrák segítenek.
Lassú a keresés, miért?
Több mint 1 millió cikkszám található az adatbázisunkban, amit folyamatosan frissítünk és aktualizálunk. Hogy mindig az aktuális készleteket és legfrissebb árakat jeleníthessük meg, bizonyos beszállítóktól valós időben, online kérdezzük le ezeket az információkat. Ha egy cikkszámnak sok helyettesítője van, akkor ez több lekérdezést jelent, ami tovább lassítja a keresést. Dolgozunk rajta hogy a keresésen gyorsítsunk.
Mit jelent a figyelmeztetés hogy 'az alkatrész súlya nem ismert'?
Az alkatrészeket főleg Európán kívüli raktárakból szerezzük be nagy mennyiségben. Ha nem tudjuk az adott alkatrész súlyát, akkor nem tudunk rá szállítási költséget kalkulálni, ami az árat jelentősen befolyásolhatja.
Utángyártott alkatrészeket is lehet rendelni?
A hagyományos értelemben nem. A keresésnél - főleg a csapágyaknál - a gyári alkatrészek alatt megjelenítünk 'Gyárival megegyező minőségű' alkatrészeket. A csapágyak esetében ezek teljesen megegyeznek a gyári dobozban találhatókkal, csak lényegesen olcsóbbak. Pl. ha a Toyota gyári kerékcsapágy dobozában Koyo csapágy található, akkor ugyanaz megrendelhető Koyo dobozban is olcsóbban.
Bizonyos alkatrészek (cikkszámok) esetében rendelhetőek jó minőségű utángyártott alkatrészek is, de ez nagyon ritka.

Rendelés

Minden féle alkatrészt lehet rendelni? Üvegeket és lengéscsillapítókat is?
Igen, szinte bármilyen alkatrészt meg lehet nálunk rendelni, de elképzelhető hogy postai úton nem tudjuk szállítani, csak személyes átvétel megoldható.
Vannak olyan alkatrészek, amiket méretükből vagy tömegükből kifolyólag nem fogunk tudni szállítani. (pl. alváz, nagyobb karosszéria elemek, szélvédő)
Gumiabroncsokat, akkumulátorokat és olajakat vagy más folyadékokat csak bizonyos (általában európai) beszállítóktól lehet rendelni, mert ezeknél a veszélyes, vagy speciális kezelés alá eső termékeknél a légi szállítás nem megoldható.
Tudok vásárolni regisztráció nélkül is?
Nem és ennek egyzerű oka van: A regisztrációnál csak minimális mennyiségű adatot kérünk, ennyit egy regisztráció nélküli rendelésnél is meg kéne adnod. Az alkatrészek többsége nincs raktárunkon, hanem rendelésre érkeznek. Ahhoz hogy a rendelésedet nyomon tudd követni, regisztrációra van szükség. Az adataidat - az e-mail címedet is beleértve - senkinek nem adjuk ki és nem is fogunk felesleges hírlevelekkel bombázni.